Hoe schrijf je een over mij pagina?

Over mij pagina schrijven - De beste tips van I Fix Your Design - Webdesign bureau

Wanneer je een eigen website bezit, is het belangrijk dat jij jezelf voorstelt aan de lezers. Dit doe je op een persoonlijke pagina, vaak onder de titel ‘Over mij’ of ‘Over ons’.  Het maakt niet uit of je een blog, webshop of ander soort website hebt, iedere website zou een dergelijke pagina moeten bevatten. Het schrijven van een persoonlijke pagina is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan soms moeilijk zijn om een begin te maken en de relevante zaken van de minder relevante zaken te onderscheiden. Maak je geen zorgen, ik heb dit artikel geschreven om jou te helpen!

Een persoonlijke over mij pagina heeft verschillende doelen. Je wilt de lezer laten weten wie jij bent en wat je doet. Daarnaast wil je hen ervan overtuigen dat jij de expert bent bij wie ze terecht kunnen.  Je wilt een onvergetelijke indruk achterlaten. Zorg ervoor dat jouw persoonlijke pagina begint met een enthousiaste pitch, waarin jij in een paar zinnen de meest belangrijke informatie op de lezer overbrengt.

Je wilt een goede eerste indruk maken. Alhoewel je natuurlijk zoveel mogelijk over jezelf wilt vertellen, is het goed te onthouden dat je niet je volledige CV hoeft te noteren. Niemand zit te wachten op een lange, saaie lap tekst. Je wilt dat de pagina alle relevante informatie over jou en jouw diensten of bedrijf bevat, en tegelijkertijd een fijne tekst is om te lezen. In dit artikel geef ik je nuttige handvatten om een goed opgebouwde pagina te kunnen schrijven, die ervoor zorgt dat de bezoekers van jouw website je niet vergeten en terug blijven komen.

Jouw introductie

Wanneer jij zelf een over mij pagina tegenkomt op een website, lees jij dan de volledige pagina? Er is een grote kans dat het antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Een groot deel van de mensen heeft niet de tijd of het geduld om een volledige informatieve pagina te lezen. Velen verwachten de meest belangrijke informatie in één oogopslag wel te zien. Daarom is het belangrijk dat je jouw tekst begint met een korte elevator pitch met daarin de kern van datgene wat je wilt vertellen. Het is de kunst om in enkele zinnen duidelijk te kunnen maken wie jij bent, wat je doet en waarom dit relevant is voor de bezoeker van de pagina.

Vertel wat jij te bieden hebt en waarom jij je als uniek onderscheid van de rest in jouw vakgebied. Laat iedereen weten waarom jij als persoon uniek bent in datgene wat je doet. Schrijf je een over ons pagina voor een bedrijf? Laat de potentiële klant dan weten wat de bedrijfsvisie en de normen en waarden zijn. Juist dit kan iemand over de streep trekken om jouw bedrijf te verkiezen boven een ander.

De meest bezochte pagina van je website

De over mij pagina is doorgaans de meest bezochte pagina op een website. Maak dus voldoende tijd vrij om er een perfecte creatie van te maken. Vertel je naam en vertel iets over waar je vandaan komt. Je kunt kort iets noteren over je genoten opleiding maar maak dit gedeelte niet te lang. Focus voornamelijk op het proces dat je hebt doorlopen om te komen waar je nu bent. Vertel in het kort wat je precies doet. Benoem het brede vakgebied waarin je werkzaam bent en ga eventueel kort in op een specialisatie die jij machtig bent.

Maak vervolgens voldoende ruimte vrij om de lezer te laten weten wat jou uniek maakt. In dit gedeelte kun je ook jouw normen en waarden benadrukken. Dit zal de lezer helpen jou beter te leren kennen en een beter beeld te kunnen vormen van een eventuele toekomstige samenwerking.

Tot slot kun je kort iets uitlichten betreffende jouw toekomstplannen. Heb jij nog dromen die je wilt bereiken? Wees niet bang om deze te benoemen. De bezoeker zal het op prijs stellen te lezen dat jij jezelf als professional wilt blijven ontwikkelen.

Een over ons pagina voor bedrijven

Niet alleen particulieren maar ook bedrijven hebben baat bij een over ons pagina. Voor bedrijven kan deze pagina zelfs één van de grootste verkooppagina’s zijn. Wanneer iemand geïnteresseerd is in jouw bedrijf, moet de link naar de over ons pagina het enige zijn wat jij nodig hebt om de klant volledig te informeren.

Op een over ons pagina van jouw bedrijf mogen een aantal zaken niet ontbreken. Begin met een duidelijke visie van jouw bedrijf. Laat de potentiële klant weten wat het verhaal is achter de oprichting van het bedrijf. Vertel iets over het bedrijfsmodel en de klanten waarvoor jouw bedrijf werkzaam is.

Daarnaast is het goed om deze pagina te benutten om de klant te overtuigen. Plaats bijvoorbeeld een overtuigende videoboodschap of een link naar een relevante blog.

Hoe lang moet de over mij pagina zijn?

Naast de korte pitch, van een aantal regels, waarin je de meest relevante informatie noteert, is het ook verstandig het gehele artikel kort te houden. Wanneer de gehele tekst niet al te lang oogt, is de kans groter dat de lezer blijft hangen om de gehele tekst uit te lezen. Ik adviseer onder de grens van 250 woorden te blijven. Wanneer je ervoor zorgt dat je pitch interessant klinkt, is de kans groot dat de lezer de rest van de tekst ook zal willen lezen.

Daarom is ook de toon van de tekst essentieel. Hoewel je natuurlijk professioneel over wilt komen is het ook goed om te bedenken dat de lezer jou persoonlijk moet leren kennen. Het is dan ook belangrijk om jezelf te zijn en te schrijven zoals jij bent. Wees niet bang om bijvoorbeeld wat humor te gebruiken.

Wat mag absoluut niet ontbreken op jouw pagina?

Foto

De lezer, of potentiële klant, zal zich meer comfortabel voelen om met jou in zee te gaan als ze weten met wie ze te maken hebben. Het is dus erg nuttig om te niet alleen met woorden maar ook met een foto te laten zien wie je bent. Een pakkende tekst en een goede foto, het is de perfecte combinatie!

Wanneer jij een over ons pagina creëert voor een bedrijf, wees ook dan niet bang om foto’s te plaatsen van bijvoorbeeld de oprichters of andere leden van het team. Je zou wellicht denken dat dit in het bedrijfsleven niet relevant is maar niets is minder waar. Of het nu een persoonlijke blog of een bedrijfspagina betreft, de lezer krijgt graag een visueel beeld van degene waar zij over lezen.

Contactgegevens

Heb jij de perfecte over mij pagina geschreven? Dan mag je trots op jezelf zijn! Heb jij de interesse van jouw lezer gewekt, dan wil jij natuurlijk dat zij een manier hebben om je te bereiken. Zorg er daarom voor dat je pagina ook correcte contactgegevens bevat. Denk hierbij aan je werk gerelateerd email of telefoonnummer. Je kunt er ook voor kiezen om een extra contact pagina te creëren, waar de lezer in één oogopslag al jouw gegevens bij elkaar zien staan. Maak je deze aparte pagina niet, dan dient de over mij pagina je contactgegevens te bevatten.

De afronding

Voordat je jouw pagina online zet is het belangrijk deze goed te hebben gecontroleerd. Typefouten wil je natuurlijk voorkomen aangezien dit je professionaliteit niet ten goede komt. Herlees de complete tekst en vraag een vriend of familielid om hetzelfde te doen. Het kan ook nuttig zijn om de tekst hardop voor te lezen. Dit zal je helpen een idee te krijgen van hoe de tekst over zal komen op de lezer.

Wanneer het een over ons pagina voor een bedrijf betreft, wees dan niet bang om verschillende leden van het team de pagina te laten proeflezen. We zijn allemaal uniek met onze eigen denkwijze, sta dus open voor input van de mensen om je heen. Daarnaast zal de pagina uniek en origineel zijn wanneer er met meerdere personen aangewerkt is. Het zal je bedrijf daadwerkelijk ten goede komen!

Ondersteuning nodig?

Wil je graag aan de slag met je eigen over ons of over mij pagina maar kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kan je terecht bij I Fix Your Design! I Fix Your Design is een webdesign bureau uit Vlaams-Brabant met een focus op zelfstandigen en KMO’s. Neem snel contact met ons op en dan staat jouw ‘over ons’ pagina binnenkort al online! 

Ook interessant voor jou