Prijs website

Prijs website bij I Fix Your Design

Wil je een nieuwe website laten bouwen voor je eigen zaak? Een uitstekend idee! In België zijn er meer dan 1 miljoen KMO’s en zelfstandigen. Met zoveel concurrentie, is een website belangrijker dan ooit.

Maar wat kost dat nu, zo’n professionele website? In deze blogpost kom je eindelijk het antwoord op de veel gegoogelde vraag ‘prijs website’ te weten!

Ontwikkelingskosten bepalen prijs website

Als je al een beetje rondgevraagd of gegoogeld hebt, dan weet je al dat de prijs van een professionele website sterk kan verschillen. De kostprijs van een normale website kan gaan van 1.000 tot 10.000 euro. De meerprijs is afhankelijk van de functionaliteiten en het ontwerp.

Een heel eenvoudige website met een standaard sjabloon en zonder poespas, kan je voor relatief weinig geld krijgen. Een website met een heuse webshop, live chat en een kassasysteem gekoppeld aan je fysieke winkel, komt een pak duurder uit. Maar je krijgt dan ook meer waar voor je geld!

De ontwikkelingskosten zijn eenmalig. Het loont de moeite om goed na te denken wat je verwacht van je website. Wat moet je website allemaal kunnen?

Wil je enkel uitleggen aan je bezoekers wat je bedrijf doet? Of wil je ook kunnen chatten met je bezoekers? Moeten je bezoekers online een afspraak kunnen reserveren? Of wil je een complete webshop?

Onze tip, bepaal op voorhand goed wat je wil en laat alles onmiddellijk uitvoeren. Want het is goedkoper om onmiddellijk je website met alle toepassingen te laten bouwen. Grote  aanpassingen op een latere moment doorvoeren kan altijd, maar kosten dan vaak meer.

Variabelen Prijs website

De prijs van een website hangt af van verschillende zaken.

 • Wil je een lay-out op maat?
  Wil je graag een unieke lay-out die past bij je zaak? Dan betaal je daar ook wat meer voor. Maar dan krijg je wel een website die helemaal past bij jouw zaak. De lay-out wordt dan afgestemd bij je huidige logo of interieur. Of bij de vibe of uitstraling van je zaak. Een wellness zaak wil misschien eerder een rustgevende website met rustige kleuren, een DJ gaat dan weer blijer zijn met een blitse website vol met kleur en special effects.
  Sommige websitebouwers werken met sjablonen, dat is veel goedkoper maar je loopt wel het risico dat je concurrent qua lay-out net dezelfde website heeft. Als je het niet erg vind om een generieke website te hebben, kan dit een optie zijn. Houd er wel rekening mee dat deze sjablonen een vasts stramien hebben en dat zelfs kleine wijzigingen niet mogelijk zijn.
 • Wat moet je website kunnen?
  Wil je een normale website met teksten en afbeeldingen? Dan ben je het goedkoopste af. Voor verschillende bedrijven kan een normale website perfect dienen. Als je je diensten tekstueel toelicht bijvoorbeeld.
  Maar misschien wil je je klanten meer service aanbieden. Wil je dat je klanten online een reservatie kunnen maken? Ideaal voor kappers of schoonheidspecialisten, maar ook voor garagisten die een onderhoud willen inplannen. Of wil je een live chat aanbieden zodat je onmiddellijk op vragen van je klanten kan beantwoorden? Of misschien wil je onmiddellijk gaan voor een complete webshop? Het kan allemaal! Hoe uitgebreider de mogelijkheden van je website, hoe meer budget je moet voorzien.
 • Lever je zelf de inhoud aan?
  Beschik je zelf al over goede teksten en mooie foto’s? Perfect!
  Ben je niet zo’n held in het schrijven van teksten? Dan kan een professionele copywriter jouw teksten schrijven. Mooie foto’s zijn een absolute meerwaarde voor je website. Als je nog geen foto’s hebt, kan je een professionele fotograaf inschakelen.
  Bij I Fix Your Design kan je rekenen op een copywriter en een fotograaf om jouw website helemaal af te maken.

Vaste kosten

Er zijn altijd vaste kosten bij een website . Zelf al maak je je website helemaal zelf, dan nog moet je een domeinnaam en webhosting betalen zodat je bezoekers naar je website kunnen surfen.

Webhosting is de fysieke plek waar de bestanden van je website staat, zodat bezoekers deze kunnen bekijken. Zonder een domeinnaam, zal het adres bestaan uit een reeks cijfers die je onmogelijk kan onthouden of communiceren aan klanten.

De domeinnaam verwijst naar de webhosting. De meeste ondernemingen komen toe met  één domeinnaam. Dat is dan vaak iets zoals www.mijnbedrijf.be. Maar soms kan het ook interessant zijn om ook de .eu of .com versie te gebruiken. Als er meerdere domeinen zijn, zullen de jaarlijkse vaste kosten iets hoger zijn.

Prijs website I Fix Your Design

Bij I Fix Your Design weten we dat ondernemers graag een duidelijke prijs op voorhand weten. Daarom kan je bij I Fix Your Design kiezen uit drie pakketten, met elk een vaste prijs. Hierdoor zijn onze prijzen volledig transparant.

Ben je op zoek naar webshop? Voor een webshop hebben een apart pakket.

Een kennismakingsgesprek is helemaal gratis! Bel voor een afspraak of spring binnen op ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek. Op basis van je verwachtingen, bepalen we welke pakket het best bij jouw zaak past. Zo is de prijs website 100% transparant.

Snel online

Dankzij onze jarenlange ervaring kan een website bij I Fix Your Design al na twee weken online staan. Neem contact op met ons om te bekijken wat de exacte timing is voor de website die jij wil.

Goedkoop is vaak duurkoop

Iedereen kent de uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ wel. Bij de ontwikkeling van websites is dit zeker correct!

Als je heel weinig betaalt voor een website, dan is de kwaliteit vaak ondermaats. We zien het vaak genoeg, websites gemaakt door een familielid die er prima uitzien op desktop maar niet werken op je smartphone. Of een website die iemand ooit gemaakt heeft maar nadien is die niet meer werd onderhouden waardoor die vatbaar is voor hackers en plots vol reclame staat.

Een website is een kleine investering, maar dat is is het zeker waard. In veel gevallen, zijn de kosten er al uit bij één klant!

Ook interessant voor jou