Kies ik een website of Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Website of Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Website of Facebookpagina?

Is een website of Facebookpagina nuttiger voor mijn bedrijf? Als je al actief bent op Facebook, twijfel je misschien aan de noodzaak van een website.

Facebook is enorm populair om je bedrijf te promoten. In 2018 gebruikte wereldwijd al meer dan 80 miljoen bedrijven Facebook om hun bedrijf te promoten. Misschien gebruik jij ook al een een Facebookpagina om je bedrijf online in de kijker te zetten?

Begrijpelijk! Want het is heel eenvoudig om te starten met een Facebookpagina en bovendien is het gratis zolang je niet start met adverteren.

Maar als je succes wil met je verschillende social media accounts, zoals Facebook, dan moet je website de centrale plek zijn van je bedrijf online.

In dit artikel, leggen we uit of je beter gaat voor een website of Facebookpagina en waarom een website een must is en dat ook zo zal blijven in de toekomst.

Op Facebook moet je vechten om aandacht

De concurrentie gaat hard op Facebook. Er wordt zoveel gepost op Facebook dat je content verloren gaat. Wist je dat maar 10% van je volgers je Facebookpost effectief te zien krijgen? Dat is echt heel weinig!

Facebook kan tot 1.500 berichten per dagen tonen aan mensen. En hoe meer pagina’s mensen volgen en hoe meer vrienden ze hebben, hoe minder kans dat jouw post hen bereikt.

Op je eigen website daarentegen, gaat alle aandacht naar jouw bedrijf.  Het is de centrale plek waar al je bedrijfsgegevens staan zoals contactgegevens, openingsuren, je diensten, nieuwsberichten, enz. Op je website kan je makkelijker linken naar je Facebook pagina.

Met een eigen website bepaal jij de gebruikerservaring

Op je eigen website heb je 100% controle. Jij bepaalt zelf de inhoud, het uiterlijk, waar je accenten op wil leggen, enz. Deze vrijheid is van onschatbare waarde! Want je website is een verlengde van je bedrijf en moet ook de sfeer van je bedrijf overbrengen.

Je kan een Facebookpagina wel een beetje personaliseren door een logo en headerafbeelding te kiezen, maar daar blijft het dan ook bij. Wat je ook doet, je pagina lijkt net op al die ander bedrijfspagina’s op Facebook.

Ook qua inhoud ben je met een Facebookpagina beperkt. Een Facebookpagina werkt met posts, relatief korte berichtjes die wel geschikt zijn om acties en promoties in de kijker te zetten. Maar een vluchtige post is niet geschikt om voor meer concrete inhoud zoals: welke diensten bied je bedrijf aan, uit wie bestaat het team en hoe kunnen bezoekers jullie het best contacteren. Dat soort info is zeer belangrijk voor potentiële klanten en kan je perfect verwerken op een website.

Bovendien heb je volledige vrijheid op je eigen website. Op Facebook en andere social media ben je altijd gebonden aan hun gebruiksvoorwaarden.

Dalende populariteit Facebook

Jij bent misschien wel een fervente Facebookgebruiker, houd er rekening mee dat niet iedereen even zot is van Facebook. Het succes van Facebook ligt bijvoorbeeld veel lager bij jongeren. In 2018 verwijderde 44% van de jongeren (18 tot 29 jaar) zelfs Facebook helemaal.

Vraag maar eens rond in jouw omgeving. Maakt wel iedereen gebruik van Facebook? Het succes van sociale media verschilt enorm afhankelijk van leeftijdscategorieën. Websites staan los van social media en zijn altijd bereikbaar, ook door mensen die van geen enkele sociale media gebruik maken.

Conclusie

Er valt veel te zeggen over de verschillen tussen een website of Facebookpagina. Maar als je volledige controle wil over je merk, de gebruikerservaring en je look, dan kan dat enkel met een eigen website. Klanten die een bedrijf zoeken, doen eerst research en zoeken meer info die je enkel kan vinden op een website.

Maar zowel een website als een Facebookpagina hebben hun nut. Wij raden aan om van beide gebruik te maken. Gebruik Facebook om extra bezoekers naar je website te leiden, waar ze dan overtuigd worden van je bedrijf en klant worden.

Wil jij een website?

Wil je een website voor je bedrijf maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Dan kan je terecht bij I Fix Your Design in Kampenhout. Bel of spring binnen voor een vrijblijvend gesprek.

Ook interessant voor jou